OVO JE NIŠLIJA ZARAŽEN KORONA VIRUSOM

OVO JE NIŠLIJA ZARAŽEN KORONA VIRUSOM

Mladen T. (30) iz Niša jedan je od dvojice Srba, članova posade „Dajmond princes“, kod kojih je testovima u utorak potvrđeno prisustvo virusa korona.

Drugi zaraženi je S. O. (29). Oni se nalaze na kruzeru koji je u luci Jokohama u Japanu.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar veruje da će njih dvojica ostati u Japanu na lečenju.
– Mislim da neće hteti da rizikuju da te pacijente šalju dalje, da budu u kontaktu sa više ljudi, nego će preuzeti na sebe njihovo lečenje, kaže resorni ministar.

Kako je porodica potvrdila „Novostima“ Mladen iz Niša je javio da se oseća dobro, delovao je raspoloženo, uprkos lošoj vesti. Zabrinuti su za njega zbog toga što je kao mali bio bolešljiv i imao hronični bronhitis.

Mladen je rodom iz Kladova, ali se pre deset godina preselio u Niš gde živi. Već sedam godina je zaposlen kao konobar na kruzeru, što mu je oduvek bila želja. Veliki je vernik, pa je zatražio da mu familija pod hitno u Japan pošalje Novi zavet. Ubeđen je da će se sve dobro završiti.

Na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ postoje tri leta iz Italije, a od kojih su dva iz rizičnih gradova, iz Milana i Bolonje, a treći je iz Rima. Prema rečima načelnika zdravstvene inspekcije Gorana Stamenkovića, do sada nije zabeležen nijedan sumnjiv slučaj. Termovizijske kamere postavljene su na niškom aerodromu još 24. januara.

Za lečenje korona virusa pripremljeni su kapaciteti i u infektivnim klinikama u Nišu.

Izvor: http://niskiportal.rs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close