Pismo majke kćerci: “Devojčice moja, u životu sve možeš a ništa ne moraš”

Pismo majke kćerci: “Devojčice moja, u životu sve možeš a ništa ne moraš”

Jedna divna majka uputila je lekcije svojoj kćerci koje će čitati kada odraste i život postane teži.

Moja prelepa devojčice, Moja čarobnice velikih očiju, srca i duše koja grli svet. Želela bih ovome da te naučim, ali ne znam koliko mogu, jer ni sama to nisam znala, jer nas tome niko nije učio, već kroz život buđenjem i rastom otkrivamo. Želela bih da kroz odrastanje na umu imaš da… Ništa ne moraš, a sve možeš.

Da nije važno da si bolja od drugih, već da si najbolja za sebe. Da ništa ne moraš da trpiš, da podnosiš, da gutaš i ćutiš i da ništa od toga ne treba da radiš. Da život nije podnošenje, već pronalaženje sreće. Da način uvek postoji, i da možeš, ali zaista možeš sve što poželiš.

Ali da želja dolazi iz srca, a ne iz potrebe. Da je najvažnije da si srećna, a ne s kim, gdje i kako si srećna. Da možeš da voliš koga god želiš i kako god želiš – da se prepoznaju duše, a ne tela, statusi, države, godine. I kada tako voliš – sve se dogodi da ta ljubav uspe, svi putevi se otvore.

Da su ljudi nesrećni jer žive kako misle da treba, a ne kako osećaju i da zato povređuju jedni druge. Kada živiš u saglasnosti sa sobom – ma što to bilo, niko te ne može povrediti, jer ćeš znati i osećati da je tvoj život tvoj uspeh, a ne uspeh tvoj život.

Da ljubav nije patnja, bol, muka, da kroz vezu ne treba da se podnosite, već da zajedno putujete. Da je u redu odustati. I stati. I reći da si pogrešila. Da uvek možeš početi ponovo i da to nije propust već snaga. Da ne braniš svoje izbore u prošlosti, već svoju nadu u budućnost.

Da slobodno vičeš, trčiš, igraš se, raduješ, jedeš kako želiš, pričaš kako želiš, misliš kako umeš. Ne budi kao drugi i dopusti drugima da budu ono što jesu. Svi smo različiti dok spavamo – zašto im smeta što smo različiti kad smo budni? Nesreća nema stepene. Ne možeš da čekaš da budeš mnogo nesrećna ili malo nesrećna.

Ne može postojati mali razlog i veliki razlog za nesreću. Ne postoji razlog za nesreću. Ako si tužna – menjaj, počni ispočetka, vrati se unazad, uradi sve što je potrebno da u sebi vratiš radost i veselje. Ne možeš menjati druge. Ne možeš menjati ni sebe – možeš samo rasti, razvijati se, učiti i postajati najbolja verzija svog bića. Voli sebe. Poštuj sebe. Slušaj sebe. Veruj sebi. Kada veruješ sebi, verovaće ti i drugi.


Izvor: pult24

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close