(FOTO) Pogledajte kako sada izgleda improvizovana bolnica na Sajmu

(FOTO) Pogledajte kako sada izgleda improvizovana bolnica na Sajmu

Improvizovana bolnica na Beogradskom sajmu sada je dobila pregradne zidove, prostor je oplemenjen i drugim sadržajima i sada izgleda poputno drugačije.

Ovako je izledala na početku:

U nastavku pogledajte kako sada izgleda Sajam u kome ima 3.000 ležavaje za smeštaj osoba sa blagim simptomima korona virus.

Smeštaj za obolele od korona virusa na Sajmu u Beogradu, trebalo da bude funkcionalan od danas, od 14 časova.

  • Najefikasniji način za borbu sa virusom je da imamo prostor kao Sajam i odvojimo ih od njihovih porodica. On je dobar iz nekoliko razloga. Videla sam komentare zašto ne hoteli? Zato što je potreban veći broj policije, vojske, obezbeđenja. Drugi razlog je što je cela namera rano otkrivanje, rano tretiranje, da sve bude efikasnije. Zato je važno da imamo ljude na jednom mestu da možemo odmah da detektujemo kako se ko oseća, ako ima jače simptome. Verujemo da je to način kako ćemo se izboriti – rekla je pre dva dana premijerka Ana Brnabić.

Koliko god Sajam bio ovakav ili onakav, nastavila je premijerka, mislim da je zdravlje porodice mnogo važnije.

  • Imaćemo sobe za 5 do 9 ljudi, stolove, lejzibegove, televizore, stolove za stoni tenis, dakle razne dodatne sadržaje. Da to ne bude jedna hala sa 3.000 kreveta da sve to bude bolje i humanije – rekla je ona pre dva dana.

Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close