Posle dva i po meseca: Otvoren bazen Čair u Nišu

Posle dva i po meseca: Otvoren bazen Čair u Nišu

Danas nije bilo mnogo kupača što pripisujemo ipak lošem vremenu – objašnjava Perić

Zatvoreni i otvoreni bazeni Sportskog centra „Čair“ u Nišu otvorili su od ponedeljka, 1. juna svoja vrata kupačima ali i profesionalnim sportistima, uz sve neophodne mere zaštite od korona virusa.

Kako kaže direktor Sportskog centra Dragan Perić, bazen je kapaciteta do 6. 000 ljudi, tako da neće biti priblema da se ispoštuje pravilo okupljanja do 1. 000 ljudi, a ležaljke će biti postavljene na razmaku od najmanje jednog metra.

Danas nije bilo mnogo kupača što pripisujemo ipak lošem vremenu, hladno je, ali očekujemo već od kraja nedelje da bazen počne da se puni. Kod nas se i do sada svake večeri radiala i dezinfekcija, ali i hiperhlorisanje vode, dok se svakog jutra bazen čisti spolja – objašnjava Perić.

On kaže da su na bazenima postavljene table sa preporukama, te da su posle dva i po meseca koliko su bazeni bili zatvoreni, sada potpuno spremni da prime i kupače, ali i članove sportskih klubova.

Ipak, hala „Čair“, koja je do 23. aprila bila namenjena za smeštaj obolelih od korona virusa, i dalje je u pripravnosti. Kako kaže Perić, hala je dezinfikovana i sređena više puta, ali je i dalje kovid bolnica.

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close