Fotografija devojčice na infuziji, ispred bolnice u Novom Pazaru, izazvala je reakcije mnogih. A evo šta je prava istina

Detetu koje je astmatičar prva pomoć pružena ispred kovid bolnice – da ne bi ulazila u crvenu zonu, a zatim je upućena u Kraljevo

DEVOJČICA koja je na fotografiji prikazana ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru koja je kružila društvenim mrežama – nema nikakve veze sa koronom.

– Napolju joj je pružena prva pomoć, jer boluje od astme – rekao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja. – Trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid-bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način, da se ne bi zarazila.

On je rekao i da je dete u Kraljevu pregledano i određena joj je terapija, posle čega je vraćena i oseća se dobro.

Lončar je naveo i da je napravljen program rada i da predsednik Aleksandar Vučić na sat vremena proverava stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Tim povodom oglasio se i koordinator Opšte bolnice Novi Pazar Mirsad Đerlek i rekao da je naredio hitnu unutrašnju zdravstvenu kontrolu, da bi se situacija ispitala.

– Ovo je rat i nema sentimenta. Ko god bude prekršio pravila ponašanja i odnosa prema pacijentima, biće najstrože sankcionisan – rekao je Đerlek.

On je istakao i da se susreću sa problemom da se oko 10 odsto ukupnog medicinskog osoblja nalazi na bolovanju i da će zbog toga uraditi detaljnu kontrolu medicinske dokumentacije. Od ukupno 632 zaposlenih, na bolovanju je čak njih 80.

– Svi za koje se utvrdi da su lažirali bolovanje dobiće otkaz – rekao je Đerlek.

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *