Želite da imate vitku liniju, ali i da poboljšate seksualni život? – Vežbajte!

Generalno, vežbanje utiče i na dobro raspoloženje, jer kroz telo šalje plimu endorfina

VEŽBANjE čini čuda za libido žena. Zdrav način života upotpunjen fizičkom aktivnošću na njih deluje kao afrodizijak. Žene koje vežbaju brže se uzbude, lakše i češće doživljavaju vrlo intenzivan orgazam, pokazalo je istraživanje na Univerzitetu Florida.

  • Objašnjenje ovakvog ponašanja veoma je jednostavno. Vežbanje, zapravo, poboljšava ukupnu cirkulaciju, što znači i u genitalnoj zoni. Tokom treninga aktiviraju se i hormoni koji upravo deluju pozitivno na libido, oslobađaju osobu stresa, bude veću seksualnu želju i veće uživanje. Vežbanje pomaže da se sinhronizuju um i telo, omogućavajući potpunu usredsređnost na uživanje. Kada je vreme za seks svet prestaje da postoji, što je inače teško postići, a da se ipak, bez obzira na uzbuđenje, ne razmišlja o nekom od tekućih problema – istakla je dr Tina Penholou, rukovodilac ovog specifičnog istraživanja.

Orgazam, koji je, inače, za određeni procenat žena nedostižan, zahvaljujući vežbanju postaje moguć. Osim toga, žene koje vežbaju osećaju se poželjnije i seksepilnije, što je od presudne važnosti za uživanje u seksu. Vežbanje, generalno utiče na dobro raspoloženje, jer kroz telo šalje plimu endorfina i, naravno, budi seksualnu želju.

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *