Mađarska čoko torta: Savršena i kremasta kombinacija čokolade i višanja koja se topi u ustima!(RECEPT)

Potrebni sastojci:

2 jaja
130 grama šećera
50 grama brašna
50 grama kakao praha
200 grama višanja bez koštica
300 mililitara slatke pavlake
1 kesica želatina
200 grama krem sira
250 grama čokolade za kuvanje
30 mililitara ulja

Način pripreme:

U sud za mućenje polupajte jaja, dodajte 70 grama šećera i mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovinu pripremljenog kakao praha, brašno i mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Preručite testo u okrugli kalup obložen kuvarskim papirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpicu na šporetu stavite želatin i sipajte 50 mililitara vode. Kada sadržina provri sklonite šerpicu sa šporeta.

U sud za mućenje sipajte slatku pavlaku, mutite mikserom, dodajte preostali šećer i mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. U šlag dodajte malo želatina i izmutite mikserom. Preostali želatin dodajte u sud sa krem sirom.

Dodajte preostali kakao i promešajte sastojke. Smesu sipajte u sud sa šlagom i izmutite mikserom. Dodajte višnje i mutite mikserom dok se fil ne sjedini.

Fil nanesite na patišpanj u kalupu. Čokoladu otopite sa malo ulja. Rastopljenu čokoladu nanesemo na fil u kalupu. Preostalu čokoladu nanesite na radnu površinu i raširite. Odstranite stranični deo kalupa i stavite u frižider da se torta stegne.

Prijatno!

Izvor: stil.kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *