MALOLETNU ĆERKU PRODALI ZA 2.000 KM, PLAĆENA TRANSFEROM PREKO VESTERN UNIONA: Šokantni detalji trgovine decom u Banjaluci

MALOLETNU ĆERKU PRODALI ZA 2.000 KM, PLAĆENA TRANSFEROM PREKO VESTERN UNIONA: Šokantni detalji trgovine decom u Banjaluci

MUP RS podneo je izveštaj Tužilaštvu RS o novom slučaju trgovine decom, odnosno maloletnom Romkinjom iz Mostara koju je njena majka Almasa S. za 2.000 KM prodala Jasminu Seferoviću i njegovom ocu Ljubi Seferoviću, poznatom iz predmeta ubistva Dženana Memića iz Sarajeva.

  • Izveštaj je prosleđen tužilaštvu zbog sumnje da je troje prijavljenih počinilo krivično delo trgovina decom. Delo je počinjeno u periodu od decembra 2018. do februara 2020. u Banjaluci – navode u MUP RS.

Kako saznajemo, Jasmin Seferović se tereti da je vrbovao, držao i prihvatio 17-godišnju maloletnicu radi zaključenja prisilnog braka i eksploatacije njenog rada. Brak je „sklopio“ njegov otac Ljubo Seferović koji je, da bi dobio pristanak, njenoj majci isplatio 2.000 KM. Alamasa S. je na to pristala i kćerku prodala za pomenuti iznos.

Da sve bude još šokantnije istražitelji su pronašli i zvaničan trag kupovine.

  • Utvrđeno je da je maloletnica plaćena novčanim transferom preko „Vestern uniona“ – tvrdi izvor blizak istrazi.

Kao što su „Novosti“ pisale, istraga je pokrenuta nakon što je maloletnica u martu zatečena kako s bebom prosi banjalučkim ulicama.

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close