GURMANSKI, A ZDRAVO Sarmice od kelja sa slaninicom

Sarme na malo drugačiji način

Sastojci:

Veća glavica kelja

2 šargarepe

veči krompir

glavica luka

šolja pirinča

100 g suve slanine

2 kašike paradajz pirea

kašika brašna, malo masnoće. so, aleva parika, biber

Priprema:

Listove kelja odvojiti i preliti vrelom vodom da omekšaju. Ostatak kelja sitno iseckati. Propržiti na kockice iseckanu šargarepu, luk, krompir slaninu, začiniti, pa dodati pirinač. Ovim nadevom uvijati sarmu i ređati u posudu sa sitno iseckanim keljom, naliti toplom vodom i kuvati. Na kraju propržiti brašno i umešati paradajz pire i zapeći u rerni.

Izvor: alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *