TRUDNICE SE I DALJE BORE ZA ŽIVOT Najugroženija ima 27 godina i na RESPIRATORU je, ostale dve stabilnog stanja, lekari ih sve neprekidno prate

TRUDNICE SE I DALJE BORE ZA ŽIVOT Najugroženija ima 27 godina i na RESPIRATORU je, ostale dve stabilnog stanja, lekari ih sve neprekidno prate

Stanje tri trudnice zaražene koronom, od kojih se jedna bori za život na respiratoiru, trenutno je stabilno a lekari Kliničkog centra u Nišu prate njihovo stanje neprekidno tokom 24 časa, saznaje “Blic”.

U najtežem stanju je trudnica stara 27 godine u sedmom mesecu trudnoće, koja je zbog pogoršanja respiratorne funkcije, pre nekoliko dana sa Klinike za pulmologiju prebačena na Ginekološko akušersku kliniku i priključena na respirator.

  • Njeno stanje je i dalje teško i životno ugrožavajuće, ali je stabilno. Na respiratoru održava zadovoljavajuću saturaciju, plod je vitalan i nema nikakvih pogoršanja. Lekari Ginekološko-akušerske klinike u saradnji sa kolegama drugih specijalnosti kontinuirano prate njeno stanje – kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Stanje trudnice stare 34 godine iz Niša i trudnice iz Kuršumlije stare 26 godina, koje su u šestom, odnosno petom mesecu trudnoće, a hospitalizovane su na Klinici za pulmologiju, takođe je stabilno.

  • Njihovo stanje je dobro, nema nikakvih promena. Nema znakova komplikacija i pogoršanja. One primaju kiseonik i njihovo stanje je stabilno. Pristigao je rezultat PCR testa pacijentkinje iz Kuršumlije, koji je pokazao da je pozitivna na kovid-19. Trudnica iz Niša je primljena pre dve nedelje kao kovod pozitivna, ali je poslednji test pokazao da je sada negativna – kaže direktor Klinike za pulmologiju prof. dr Milan Rančić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close