„Moja beba žvaće kamenje i jede prljavštinu“: Post mame na Tik Toku pokrenuo lavinu komentara

„Moja beba žvaće kamenje i jede prljavštinu“: Post mame na Tik Toku pokrenuo lavinu komentara

Alisa Bender (22) je pokrenula žestoku raspravu nakon što je na TikToku podelila videe osmomesečnog sina Ferna koji žvaće razne prljave predmete, uključujući i kamenje. Kako kaže, svom detetu dopušta da jede prljave stvari kako bi „izgradilo imunitet“.

Beba jede prljavštinu
Beba jede prljavštinu Foto: Profimedia

Ova mama tvrdi da su medicinska i farmaceutska industrija uložile novac u „seriju kampanja koje vrede milijarde dolara“ kako bi „promenile svest javnosti o bakterijama i bebama“.

„Ne bojim se bakterija. Zapravo, dobrodošle su. Verujem prirodi i svojoj bebi“, kaže ona u jednom videu koji je od tada postao viralan.

https://pulsembed.eu/p2em/nOGl37N4f/

Prema njoj, bebe bi sve dok doje trebalo biti izložene što većem broju bakterija kako bi izgradile imunitet.

„Bebe imaju taj instinkt samo dok doje i to je sa razlogom. Naše mleko je tu da ih zaštiti dok grade svoj imunitet“, rekla je doala: „Majčino mleko je neverovatno. Majčino mleko izvorni je lek. Daleko je superiornije od bilo kog leka. Majčino mleko je živo i neprestano se menja kako bi zadovoljilo trenutne potrebe naše bebe.“

Takođe, poručila je ljudima da „ne bi trebalo ratovati sa prirodom“, a tvrdi i da je njen sin zbog ovakvog pristupa „puno zdraviji u upoređenju sa drugim bebama“.https://pulsembed.eu/p2em/0o4rsHmhK/

Komentari ispod videa Alisine bebe bili su podeljeni, dok su neki podržavli ovu mamu, bilo je onih koji su su je osuđivali.

„Moja beba, nažalost, nije isključivo dojena, ali ni ja je ne čuvam od prljavštine i klica. Ima osam meseci i potpuno je zdrava“, komentirala je jedna korisnica TikToka, dok je drugi dodao: „Tako bebe grade svoj imunitet! Bravo mama!“.

„Zar vas ne brinu paraziti? Kako mislite zaštititi bebu od njih ako joj dopuštate da jede prljavštinu?“ zapitao se jedan od onih koji ne podržavaju ovakvu navodnu „izgradnju imuniteta“, prenosi Mirror.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close