BEBA OD 2. NEDELJE NE KORISTI PELENE, VEĆ WC: Majka ju je naučila da ide na ŠOLJU i kaže da je to skroz NORMALNO i prirodno!

BEBA OD 2. NEDELJE NE KORISTI PELENE, VEĆ WC: Majka ju je naučila da ide na ŠOLJU i kaže da je to skroz NORMALNO i prirodno!

Montana Louer je Australijanka i njena izjava je digla Internet na noge.

Naime, ona je rekla da njena beba ne koristi pelene već toalet je i to je izazvalo poprilične reakcije na Instagramu. Ona i njen suprug Tom Linvud vode instagram profil na kome se zalažu za „jednostavan život“ i veruju kako priroda uređuje sve.

  • Moja ćerka je sa dve nedelje skinula pelene i sada koristi šolju, baš kao i mi – stoji na jednom Instagram postu ove Australijanke.

https://www.instagram.com/reel/CGdUhHEn3nJ/?utm_source=ig_embed&ig_rid=b0b8840d-6b20-48a2-8b11-7c47d87a8817

Važno je da znate da slušate bebu. Tako možete da je naučite da već od druge nedelje koriste šolju – kaže mama, dok otac Tom dodaje „Svaka mama zna kada joj je dete gladno ili kada hoće u toalet. Samo treba da znate kako da je posmatrate“.

Tom kaže da su pelene „luksuz“, dok Montana ističe da su jednokratne pelene u upotrebi tek poslednjih 50 godina. „To samo govori da je prirodno uvek najbolje, a i najnormalnije“, kaže ona.

  • Deca se rađaju kao prazne table. Ako ih ne navikavamo na pelene, nećemo morati da ih kasnije odvikavamo od njih jer prosto neće znati ni da postoje. Zato ima smisla da što pre krenete da ih stavljate na šolju – tvrdi ova mama.
  • Počnite leti, kada je to zgodnije. Oblačite im nešto što se lako skida. Krenite sa nošom, držite rezervnu nošu i u kolima. Obavezno posmatrajte dete, kako biste shvatili koji su signali da mu se ide u toalet. Trebalo bi da ide lako, ali ako dete odbija, nemojte ga siliti, držite pelene još neko vreme pa probajte kasnije. A onda, kada usavrši nošu, samo ga prebacite na šolju – savetuje ova mama.

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close