Iskustva sexa nakon porođaja: Uglavnom bolna

Iskustva sexa nakon porođaja: Uglavnom bolna

Pročitajte priče deset žena o tome kako su se „provele“ tokom prvog seksa nakon prođaja.

Mislila sam: odatle je izašla naša beba, a sad bi on tu da stavi svoj penis

„Prvi seks nakon porođaja bio je zamene jedno izuzetno neprijatno iskustvo. Pitala sam se – kako može da stavi penis tamo gde je pre nekoliko nedelja izašla naša beba? Kada se on skinuo i legao preko mene, pred očima mi je bila slika naše gole bebe koja je u porodilištu takođe gola ležala na meni, odmah sam rekla mužu da se skloni. On je mislio da me nešto boli, ali to nije bilo istina. Sada sam majka i moje grudi više nisu za seksualno zadovoljavanje muškaraca već za dojenje. Moja koža sada treba da pruži toplinu bebi. Sve sam to rekla mužu i on je imao razumevanje. Pokušavao je još nekoliko puta ali me nije prisiljavao na seks, i ja sam napokon mogla da se opustim i uživam posle dva, tri pokušaja“, ispričala je za „Hafington post“ Dajana (28).

Moje telo je sada… uh!

„Na prvi seks smo morali malo duže da čekamo jer sam se porodila carskim rezom, pa je lekar morao da da zeleno svetlo. Prvi put me je baš bolelo, više nego što sam očekivala, pre svega jer sam bila suva. Takođe, nisam više uživala u sopstvenom telu, bojala sam se da sam se mnogo izmenila. Počela sam da mrzim seks, a onda sam se pitala – kako ćemo imati još jednu bebu ako ja ne želim da vodim ljubav sa svojim mužem?! Na kraju, našli smo rešenje da budemo intimni: tuširali smo se zajedno, a bili smo i strpljivi, tako da je vremeno sve bilo kao pre porođaja“, Aleksandrija (36).

Bilo je neverovatno. Dakle, neverovatno!

„Moj usprug u ja smo morali da čekamo šest nedelja do prvog seksa nakon porođaja. Ja sam se bojala da ću se osećati kao kada sam izgubila nevinost, ali je zapravo bilo neverovatno dobro! Nakon što smo stavili bebu u krevet, on mi je rekao da sam mnogo lepa i… To je kao kada naučite da vozite bicikl, nikada ne zaboravljate. Sam osećaj da ste ponovo bliski sa svojim užem, povezivanje na taj način, to je nešto neverovatno. Da, doživela sam orgazam tada“, Sara (27).

Bolelo je

„Imala sam traumatičan porođaj, zato sam se bojala seksa nakon svega. Uzela sam malo vina da se opustim, ali nije pomoglo. Sve me je bolelo. Moj muž je bio strpljiv, ali je trebalo skoro godinu dana da bol potpuno nestane“, An (41).

Bilo je emotivno

„Kada je naš sin imao samo dve nedelje, dijagnostikovana mu je cistična fibroza. Bili smo potpuno šokirani, i razgovarali smo sa lekarima o tome kolike su šanse da eventualno drugo dete ima isti problem. Doneli smo odluku da ako budemo imali još dece, to ćemo uraditi putem vantelesne oplodnje kako bismo mogli da uradimo sva potreban genetska istraživanja ploda. Zato nam je bilo važno da naš seks bude bez začeća. Inače, prvi seks je bio veoma emotivan. Oboje smo baš uživali“, S (35).

Nisam bila skroz prisutna

„Prvi seks smo imali oko mesec i po dana nakon porođaja. To smo uradili u istoj sobi u kojoj je beba spavala, da bih ja mogla da je držim na oku sve vreme. Ali, nisam mogla da uživam. Oči su mi bile stalno na bebi, razmišljala sam samo o tome da je ne probudimo. Moje telo je radilo jedno, a moj mozak nešto sasvim drugo. Nakon nekoliko pokušaja, odlučili smo da to ipak uradimo u drugoj sobi“, Surabi (34).

Ja sam doktorka, ali sam ipak bila iznenađena

„Doktorka sam, znam kako se telo menja posle porođaja, ali sam ipak bila iznenađena koliko mi je teško bilo da doživim orgazam. I dalje sam dojila i nisam imala onaj stari osećaj uživanja kada mi je suprug dodirivao grudi. Takođe, moja vagina kao da se smanjila, pa smo koristili lubrikante. Sve u svemu, nije bilo baš romantično“, M (38).

Napokon sam zaspala!

„Tri meseca nakon porođaja nisa mirno spavala, moj muž to ne zna i nemojte nikada da mu kažete. On je bio tako uzbuđen što ćemo opet imati seks, napravi je divnu večeru… a ja sam posle odnosa odmah zaspala tako da se ničega ne sećam“, Liza (42).

Bolelo je više nego što sam očekivala

„Prvi seks nakon porođaja je za mene bio traumatično iskustvo. Gore od samog porođaja! Osetila sam istu neizvesnost i strah od nepoznatog, kao kada sam bila u porođajnoj sali. Razmišljala sam i o tome da nije u redu da penis uđe na mesto odakle je pre samo osam nedjelja izašla moja prelepa devojčica. Takođe, odnos je bio bolan narednih godinu dana“, Erika (31).

Jedva sam čekala!

„Imali smo seks samo dve i po nedelje nakon što se moj sin rodio, jer ja duže nisam mogla da izdržim. Nisam više krvarila, nisam imala bolove i pomislila sam – što da ne. Bilo je divno, a moj usprug i ja smo bili bliži nego ikada pre“, Džeki (27)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close