Ginekolog osumnjičen za NAPASTVOVANJE PACIJENTKINJE tokom pregleda: Žena rekla da je „insistirao na RUČNOM PREGLEDU“

Ginekolog osumnjičen za NAPASTVOVANJE PACIJENTKINJE tokom pregleda: Žena rekla da je „insistirao na RUČNOM PREGLEDU“

Valjevski ginekolog D. A. (45) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad pacijentkinjom.

Lekar specijalista ginekologije, zaposlen u valjevskom Domu zdravlja, uhapšen je nakon prijave pacijentkinje policiji, koja ga je optužila za nedozvoljene polne radnje prilikom ginekološkog pregleda.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, pacijentkinja stara 35 godina je od osumnjičenog ginekologa, kako je navela, „iz higijenskih razloga“ tražila ultrazvučni pregled, ali je on, kako se saznaje, „insistirao na ručnom pregledu“.

– Kada je oštećena legla, očekujući da počne pregled, ginekolog je pokušao da ostvari fizički kontakt sa njom, što je ona doživela kao pokušaj napastvovanja, odmah potom napustila ordinaciju i ceo slučaj prijavila policiji. Istražnim organima je do tančina ispričala šta se dogodilo i šta joj je D. A. pričao, ali u interesu istrage, jer sama prijava ne znači i pokretanje postupka, ti detalji neće biti obznanjeni – navode naši nezvanični izvori.

Nakon hapšenja, policija je lekara predala Osnovnom tužilaštvu koje ga je saslušalo, a onda predložilo određivanje pritvora do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke, što je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu i prihvatio

Po dosadašnjim saznanjima, protiv D. A, dugogodišnjeg ginekologa u Domu zdravlja, nije bilo prijava pacijentkinja, niti pritužbi na njegov rad.

Izvor: https://www.blic.rs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close